Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

Горе-водій постане перед судом

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного чоловіка, за обвинуваченням у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, на початку квітня 2024 року, житель одного із сіл Уманського району, керуючи автомобілем «Opel» у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по вулиці, допустив виїзд на зустрічну смугу, де здійснив зіткнення з іншим автомобілем, яким керувала жінка, внаслідок чого остання отримала тілесні ушкодження.

Одразу після події горе-водія затримано у процесуальному порядку, та судом застосовано до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту. Найближчим часом він постане перед судом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Уманського РУП ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 60