Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2024

Пропонував 400 доларів США за водіння в нетверезому стані: судитимуть водія автомобіля

Прокурори Черкаської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Черкаси, який пропонував надати неправомірну вигоди працівникам поліції (ч. 1  ст. 369 КК України).

За даними слідства, водій автомобіля під час проходження огляду на стан сп’яніння висловив працівникам патрульної поліції пропозицію надати неправомірну вигоду у розмірі  400 доларів США за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох  років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 90