Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

15 років позбавлення волі – суд виніс вирок за жорстоке вбивство на Уманщині

За публічного обвинувачення прокурорів Уманської окружної прокуратури суд визнав винним жителя Уманського району, який вчинив умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням та крадіжку (п. 10 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 185, ч. 3 ст. 153 КК України (в редакції 2014 року)).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що в новорічну ніч 2014 року в одному із дворів багатоквартирного будинку в місті Умані 54-річний чоловік здійснив наїзд на жінку, яка проходила повз.

Щоб приховати скоєне, зловмисник посадив потерпілу в авто і вивіз на польову дорогу, де познущався над нею, зґвалтувавши неприродним способом.

Продовжуючи звірства, він побив її кулаками, а потім задушив. Залишивши тіло на місці злочину та прихопивши із собою особисті речі потерпілої, чоловік утік.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Уманського РВП Національної поліції України в Черкаській області (назва на той час).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 129