Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Прокуратура довела фіктивність ряду правочинів боржника, який намагається уникнути сплати до бюджету м. Черкаси майже 5 млн грн

Черкаська обласна прокуратура скерувала до суду три позови про визнання недійсними ряду правочинів щодо продажу нерухомого майна підприємством.

Такі дії вчинені суб’єктом господарювання з метою уникнення виконання судових рішень в інших справах про стягнення до місцевого бюджету майже 5 млн грн орендної плати за землю під нерухомістю, яка належить підприємству - боржникові.

Наразі в одній господарській справі у Верховному Суді прокуратура довела фіктивний характер двох правочинів, а в іншій справі недійсність ще одного правочину доведено у місцевому господарському суді.

Прокурор у суді довів, що новий власник об’єктів нерухомості є пов’язаною особою з боржником, а укладення цих договорів має на меті уникнення сплати відповідних платежів до бюджету м. Черкаси.

Суди погодилися з доводами прокурора про необхідність повернути нерухоме майно боржнику з метою подальшого звернення стягнення на нього у ході виконавчого провадження.

Наразі вирішується питання погашення боргу в сумі майже 5 млн грн за рахунок належного йому майна.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 50