Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Черкащанку – прихильницю рф засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винною жительку м. Черкаси у несанкціонованому поширенні інформації про розташування та рух ЗСУ, а також виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

ЇЇ засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке належить їй на праві власності, у тому числі квартири у м. Черкаси.

Прокурор у суді довів, що жінка збирала та поширювала дані про розташування і кількість військовослужбовців та військової техніки в м. Черкаси, результати ракетних ударів по місцевій інфраструктурі.

Крім того, упродовж вересня – жовтня 2023 року у телефонних розмовах зі своїми знайомими вона виправдовувала російську агресію проти України та очікувала приходу окупантів до влади.

Визнавала правомірність збройної агресії рф та бажала, щоб швидше до Черкас зайшли російські війська. Порівнювала українців з фашистами, яких потрібно знищувати, та захоплювалася взяттям ворогом українських міст. 

Під час проведення санкціонованого обшуку у жінки вилучено мобільний телефон, символіку держави-агресора та футболку з проросійським гаслом.

Упродовж судового розгляду черкащанка перебувала під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 74