Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

За втручання прокуратури дніпропетровське товариство сплатить до місцевого бюджету незаконно отримані кошти

Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов Смілянської окружної прокуратури в інтересах Черкаської обласної ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення до бюджету коштів, сплачених за недійсними додатковими угодами.

За результатами проведення у 2021 році торгів дитячий санаторій Черкаського району уклав з одним із товариств Дніпропетровщини договір про закупівлю газу за бюджетні кошти.

У подальшому між замовником та постачальником був укладений ряд додаткових угод, відповідно до яких вартість блакитного палива збільшилася на 443,1%, а обсяг поставленого товару зменшився втричі.

У підсумку остаточна вартість газу стала вищою за ті пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Прокуратура встановила, що суб’єкт господарювання неправомірно ініціював питання укладення додаткових угод, оскільки коливання ціни за товар на ринку під час їх укладення не підтверджено. А на період постачання основної частини товару вартість на ринку на природній газ взагалі знизилася.

Отже, сторонами безпідставно були змінені істотні умови договору.

Реагуючи на вказані порушення прокуратура звернулася з позовом до суду та наполягала визнати недійсними додаткові угоди про збільшення вартості товару та стягнути з постачальника надмірно сплачені бюджетні кошти.

Суд визнав доводи прокурора обґрунтованими та зобов’язав суб’єкт господарювання сплатити до бюджету незаконно отримані кошти у розмірі майже 100 тисяч гривень.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 46