Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

Поширював інформацію про розташування Збройних Сил України – повідомлено про підозру жителю Краматорська

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Донеччини за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розміщення ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, 29-річний чоловік збирав розвіддані про місця розташування військової техніки та підрозділів Збройних Сил України на території міста Краматорська Донецької області.

Упродовж 2022 – 2023 років підозрюваний через месенджер Telegram надсилав вказані відомості із точним позначенням місць на картах «Google Maps» так званому прессекретарю народної міліції «днр», чим надав можливість ідентифікувати розташування підрозділів українських військових для нанесення вогневого ураження.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України його оголошено в розшук та судом надано дозвіл на затримання.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 114-2 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 64