Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Очільниця обласної прокуратури повідомила про підозру черговому організатору схеми незаконного перетину державного кордону

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Кам’янка за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, організатор схеми – житель міста Камянки, який раніше займався адвокатською діяльністю.

Він за грошову винагороду в сумі 7 тисяч доларів США обіцяв посприяти особі призовного віку в оформленні документів для перетину державного кордону.

Чоловік повинен був повпливати на членів медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та лікарів територіальних закладів МОЗ з метою визнання матері призовника інвалідом ІІ групи та видачі їй відповідної довідки МСЕК.

Після чого ухилянт мав право як опікун матері - інваліда безперешкодно перетнути державний кордон України і в такий спосіб уникнути мобілізації до лав Збройних Сил України.

Вказані кошти підозрюваний попросив забрати знайомих, щоб приховати сліди вчинення злочину.

Наразі зловмисника затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – Черкаське управління ДВБ НП України.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 101