Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Стала старостою сіл на Херсонщині: скеровано до суду ще один обвинувальний акт стосовно громадянки України

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Херсонщини, якій інкриміновано державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що в травні 2023 року жінка дала згоду та була обрана старостою сіл Чкалове, Двійне, Воскресенське та Ковильне на тимчасово окупованій території України так званою радою депутатів Новотроїцького муніципального округу Херсонської  області.

На вказаній посаді вона до цього часу виконує низку організаційно-розпорядчих функцій, взаємодіє з населенням, органами місцевого самоврядування, муніципальними підприємствами та установами, виконує завдання, які ставить окупаційна адміністрація.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України обвинувачену оголошено в розшук та судом надано дозвіл на її затримання.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна;

санкція ч. 5 статті 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 70