Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Протидія кіберзлочинам: у Черкаській обласній прокуратурі відбулося засідання міжвідомчої робочої групи

У Черкаській обласній прокуратурі 11.04.2024 під головуванням першого заступника керівника обласної прокуратури Ярослава Голинського відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням у сфері кібербезпеки, виявлення проблемних питань та визначення шляхів їх розв’язання.

Участь у роботі міжвідомчої групи взяли представники правоохоронних органів, які виявляють кіберзлочини та здійснюють досудове розслідування в кримінальних провадженнях у сфері кібербезпеки.

На нараді обговорено ряд питань щодо методів протидії кримінальним правопорушенням у сфері кібербезпеки, у тому числі пов’язаним із соціальною інженерією (фішингом) та незаконним використанням кол-центрів.

 З огляду на вимоги сьогодення, а також зміни, зумовлені переходом на цифрові технології та глобалізацією комп’ютерних мереж, зважаючи на ризики використання цих мереж та електронної інформації для вчинення кримінальних правопорушень, з метою ефективної боротьби з кіберзлочинністю Указом Президента України від 26.08.2021 № 447/2021 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14.05.2021 та затверджено Стратегію кібербезпеки України, якою визначено стратегічні завдання, спрямовані на формування нової якості національної системи кібербезпеки. Серед них:

  • ефективна протидія кіберзлочинності шляхом забезпечення набуття правоохоронними органами спроможностей для мінімізації загроз кіберзлочинності;
  • посилення технологічного і кадрового потенціалу для здійснення превентивних заходів та розслідування кіберзлочинів.  

«Лише спільними та злагодженими зусиллями ми зможемо підвищити якість виявлення та розкриття кримінальних проваджень у сфері кібербезпеки» - зауважив Ярослав Голинський.

Учасники міжвідомчої робочої групи обмінялися думками щодо подальшої роботи на вказаному напрямі, поділилися позитивними напрацюваннями, окреслили проблемні питання та запропонували шляхи їх вирішення.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 132