Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганщини, причетної до державної зради та співпраці з ворогом

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, причетної до державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111,  ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 45-річна жителька Луганщини з листопада 2022 року співпрацює з окупаційною адміністрацією на користь держави-агресора. 

Жінка виявила бажання обійняти керівну адміністративну посаду у незаконному органі влади та погодилася на пропозицію загарбників.

Вона очолила «територіальне відділення державної установи – республіканський центр зайнятості «лнр» в місті Стаханові» на тимчасово окупованій території міста Кадіївка (Стаханов) Кадіївської міської громади Алчевського району Луганської області.

Наразі псевдопосадовиця продовжує свою протиправну діяльність всупереч інтересам України, реалізовуючи незаконну політику держави-агресора.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України її оголошено в розшук та судом надано дозвіл на затримання.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково:  санкція ч. 2 статті 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі,  з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 99