Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

Директору підприємства, який пішов на співпрацю з ворогом, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території України (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 42-річний житель м. Донецьк, будучи засновником та директором товариства з обмеженою відповідальністю, перереєстрував його за законодавством держави-агресора та з 2023 року провадив господарську діяльність з надання матеріально-технічного забезпечення «аппарату правительства «донецкой народной республики».

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, підприємець укладав контракти та займався постачанням товарів, а також наповнював так званий державний бюджет «днр» за рахунок коштів, отриманих від господарської діяльності.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України його оголошено в розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково:  санкція ч. 4 статті 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 92