Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Судитимуть п’ятьох членів канівського наркоугруповання

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох членів організованої групи, які займалися незаконним виробництвом, зберіганням, перевезенням та збутом наркотичних засобів, а також незаконним вирощуванням конопель (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 310 КК України).

Розслідуванням встановлено, що місцевий житель організував злочинну групу, до складу якої залучив жителів м. Канева. З квітня по вересень 2023 року учасники наркоугруповання займалися вирощуванням рослин конопель. Посіяли їх у важкодоступних лісистих локаціях та в облаштованій теплиці на дачній ділянці.

Із вирощених нарковмісних рослин вони виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4 кг готового до збуту «товару», 275 рослин коноплі, а також засоби для догляду, фасувальне приладдя, мобільні телефони й інші речові докази.

Наразі один з обвинувачених перебуває під вартою, інші – під домашнім арештом.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали працівники Управління СБУ в Черкаській області. 

Санкція ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 106