Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Екскомандира взводу поліції спецпризначення з Херсонщини засуджено за співпрацю з ворогом до 15 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорами Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним капітана поліції колишнього командира взводу № 2 роти поліції особливого призначення ГУНП в Херсонській області в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років та з конфіскацією майна, відповідно до ст. 54 КК України позбавлено спеціального звання капітана поліції.

Прокурор у суді довів, що засуджений пішов на співпрацю з ворогом та добровільно обійняв посаду «временно исполняющего обязанности заместителя командира батальона патрульно-постовой службы гу мвд херсонской области», а згодом посаду «временно исполняющего обязанности командира отряда специального назначения «Гром» гу мвд херсонской области».

На вказаних посадах колишній правоохоронець сумлінно виконував вказівки окупаційної адміністрації, підтримував дії та рішення, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації державою-агресором частини території України.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, та працівники Черкаського управління ДВБ Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 115