Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Строки та порядок розгляду звернень і запитів – у прокуратурі відбувся семінар

В умовах повномасштабної війни російської федерації проти України розгляд звернень громадян залишається одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури України.

З метою підвищення професійного рівня працівників органів прокуратури області, удосконалення знань, умінь та навичок проведено навчальний семінар для працівників обласної та окружних прокуратур.

Звернення до органів прокуратури є індикатором стану законності та сигналом, який спонукає прокурора до вжиття комплексу організаційних і практичних заходів, спрямованих на виконання передбачених законом повноважень для захисту й поновлення прав і законних інтересів громадян, суспільства та держави в цілому.

Під час семінару приділено увагу типовим порушенням та проблемним питанням, які виникають у ході розгляду звернень. Зокрема, забезпечення належного, своєчасного та якісного вирішення, в межах чинного законодавства, звернень з орієнтуванням на потреби громадян, захист та поновлення їх конституційних прав, в тому числі індивідуального підходу та уважного ставлення до проблем кожного громадянина.

Підсумовуючи, обговорені заходи щодо удосконалення організації цієї роботи та усунення наведених недоліків.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 140