Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Жителька Луганщини отримала підозру за державну зраду та причетність до колабораціонізму

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111,  ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 45-річна жителька Луганщини з листопада 2022 року співпрацює з окупаційною адміністрацією на користь держави-агресора.  

Жінка виявила бажання обійняти керівну адміністративну посаду у незаконному органі влади та погодилася на пропозицію загарбників.

Вона очолила «територіальне відділення державної установи – республіканський центр зайнятості «лнр» в місті Стаханові» на тимчасово окупованій території міста Кадіївка (Стаханов) Кадіївської міської громади Алчевського району Луганської області.

Наразі псевдопосадовиця продовжує свою протиправну діяльність всупереч інтересам України, реалізовуючи незаконну політику держави-агресора.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України її оголошено в розшук та судом надано дозвіл на затримання.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково:  санкція ч. 2 статті 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі,  з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 117