Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Протидія та запобігання кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством – у прокуратурі відбулася робоча зустріч

У Черкаській обласній прокуратурі 20.03.2024 відбулася робоча зустріч, спрямована на посилення взаємодії з метою надання комплексної допомоги потерпілим під час здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством.

Участь у заході взяли заступник керівника обласної прокуратури Сергій Пидорич, представники двох громадських організацій, які опікуються постраждалими особами від домашнього насильства, директор Черкаського міського центру соціальних служб та керівництво Управління превентивної діяльності ГУНП в Черкаській області.

Під час зустрічі учасники обговорили проблемні питання протидії та запобігання домашньому насильству, визначили їх шляхи вирішення. Крім того, підняли питання соціальних послуг, які отримують постраждалі особи.

Також акцентували увагу на необхідності проведення спільних просвітницьких заходів серед населення, інформування про форми домашнього та гендерно зумовленого насильства, шляхів його подолання, у тому числі за допомогою формування в суспільстві нульової толерантності до будь-яких проявів насильства.

Окремо поспілкувалися про механізми притягнення кривдників (або кривдниць) до відповідальності, найбільш ефективні способи їх застосування.

Загалом зустріч пройшла у формі діалогу, учасники спільно визначили головні вектори подальшої тісної співпраці задля впровадження у кожному випадку домашнього насильства підходів, орієнтованих на потерпілого.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 310