Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

У прокуратурі відбувся семінар щодо ефективного досудового розслідування та процесуального керівництва в кримінальних провадженнях у бюджетній сфері

Протидія розкраданню бюджетних коштів та захист економічних інтересів держави від протиправних посягань є одним із пріоритетів діяльності органів правопорядку регіону.

З метою підвищення професійного рівня працівників органів прокуратури області, удосконалення знань, умінь та навичок проведено спільний навчальний семінар за участі представників Національної поліції регіону та експертних установ.

Під час заходу приділено увагу методиці виявлення, розкриття та розслідування злочинів у бюджетній сфері. Обговорені питання співпраці, призначення та проведення судових економічних, товарознавчих та будівельно-технічних експертиз.

Основними способами розкрадання бюджетних коштів є завищення вартості придбаних товарів, об’ємів та вартості наданих послуг або ж заміна певних видів матеріалів на більш дешеві під час виконання будівельних робіт.

Складовими успішної протидії злочинності на вказаному напрямі є ефективність виявлення таких кримінальних правопорушень та їх припинення шляхом забезпечення повного та швидкого досудового розслідування.

Варто зазначити, що в умовах воєнного стану, незважаючи на складні соціально-економічні процеси в державі, упродовж минулого та поточного років вдалося досягти суттєвих результатів у роботі з протидії правопорушенням у бюджетній сфері.

Загалом захід пройшов у формі активного діалогу, учасники ставили запитання спікерам та жваво обговорювали напрацювання, обмінювалися думками й досвідом.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 123