Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

На Черкащині повідомлено про підозру членам угруповання, які займалися вирощуванням та реалізацією наркопродуктів

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури припинено діяльність канівського наркоугруповання, учасники якого вирощували та збували особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, в особливо великих розмірах.

Повідомлено про підозру п’ятьом членам організованої групи за фактами незаконного вирощування конопель, незаконного виробництва, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, учасники групи з квітня до вересня 2023 року незаконно вирощували рослини конопель на земельних ділянках у важко доступних лісистих локаціях та у теплиці на дачній ділянці одного з членів групи.

З вирощених рослин підозрювані виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, в особливо великих розмірах.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4 кг готового до збуту наркопродукту та 275 рослин коноплі. А також засоби для догляду заборонених рослин, приладдя для фасування, мобільні телефони та інші речові докази.

Наразі одному з підозрюваних обрано запобіжний захід – тримання під вартою, інші – знаходяться під домашнім арештом.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють працівники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 307 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна; санкцією ч. 2 ст. 310 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 186