Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру церковнослужителю Черкаської єпархії УПЦ (МП) за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, протоієрей одного з храмів УПЦ (МП) протягом січня 2024 року  на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Фейсбук систематично поширював антиукраїнські матеріали.

У дописах, графічних зображеннях та відеозаписах йшлося про звеличення представників іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, які створені та підпорядковані державі - агресору. 

Священнослужитель мав на меті довести до широкого кола осіб ідеї визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України. Висвітлював їхні дії як внутрішній громадянський конфлікт.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 145