Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

На Черкащині повідомлено про підозру 7 учасникам організованої групи, які збували наркотики

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру сімом місцевим жителям за фактом незаконного придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, уманчанка створила та очолила організовану групу, до якої залучила шістьох жителів м. Умані. З березня до жовтня 2023 року вони незаконно купували, фасували та збували наркотичні засоби: метадон і канабіс, а також психотропну речовину – амфетамін.

Торгівля вказаними речовинами відбувалася безпосередньо з подвір’я помешкання, де проживали четверо учасників зазначеної організованої групи.

Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів виявлено та вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини, фасувальний матеріал, засоби для зважування та подрібнення речовини, мобільні телефони, чорнові записи, банківські картки та гроші.

Наразі п’ятьом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою, ще двом – застава та домашній арешт.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 118