Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, який із зброєю в руках чинив злочини проти основ національної безпеки

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганської області за фактом державної зради (ч.ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що 41-річний луганчанин, перейшов на бік ворога та обійняв посаду «старшого навідника 2 розвідувального відділення 2 гаубично-артилерійського взводу 1 гаубично-артилерійської батареї гаубично-артилерійського дивізіону» у складі так званої 4-ої окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції «лнр», що входить до складу об'єднання Збройних сил росії на Донбасі.

Обвинувачений брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони України неподалік від населених пунктів Алчевськ, Первомайськ, Ірміно, Кадіївка та Брянка Алчевського району Луганської області.

Бажаючи допомогти представникам рф у проведенні підривної діяльності, сприяв поваленню конституційного ладу, захопленню державної влади в Україні.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України обвинуваченого оголошено в розшук та стосовно нього судом надано дозвіл на затримання.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання – до довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 130