Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

За прокурорського реагування у власність територіальної громади м. Черкаси повернуто житлове приміщення, вартістю майже 800 тис. грн

Черкаська обласна прокуратура забезпечила виконання судового рішення та повернула у власність територіальної громади міста Черкаси житлове приміщення із внесенням даних до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про права власності територіальної громади в особі Черкаської міської ради на зазначене майно.

Суд задовольнив позов Черкаської обласної прокуратури, заявлений в інтересах Черкаської міської ради, про витребування з чужого незаконного володіння квартири у місті Черкаси.

Прокурор у суді довів, що однокімнатна квартира площею 32 м2, вартістю майже 800 тис. грн вибула з комунальної власності незаконно – на підставі підроблених документів про право власності, які в установленому законом порядку уповноваженими особами не видавалися.

Таким чином територіальна громада має можливість у спільних інтересах ефективно використовувати набуте житло, зокрема передати його у користування жителям міста або внутрішньо переміщеним громадянам.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 127