Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

У Черкасах викрито чоловіка, який допомагав ухилитися від проходження військової служби

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру черкащанину за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, житель м. Черкаси за грошову винагороду обіцяв допомогти військовозобов’язаному оформити документи про визнання його непридатним до служби в лавах ЗСУ.

 Підозрюваний мав намір скористатися власними знайомствами та повпливати на службових осіб військово-лікарської комісії Черкаського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Правоохоронці затримали чоловіка під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 3 500 доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 290