Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Службова недбалість у понад 400 тис. грн – судитимуть головного бухгалтера

Прокурори Золотоніської окружної прокуратури  скерували до суду обвинувальний акт за фактом неналежного виконання посадовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки  (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що колишній головний бухгалтер одного з відділів Золотоніської районної державної адміністрації не перевірив достовірність внесених даних до фінансових документів.

Як наслідок, бюджетні кошти в сумі понад 420 тис. грн були перераховані на сторонній рахунок, а один з обов’язкових платежів не було сплачено. У зв’язку з цим місцевому бюджету спричинено збитки на вказану суму.

З метою відшкодування завданих збитків прокуратура звернулася до суду з цивільним позовом.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 225