Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Взято під варту чоловіка, який збував знайдені боєприпаси

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю  за фактом носіння, придбання, зберігання та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263  КК України).

За даними слідства, 34-річний чоловік зберігав за місцем свого проживання   без передбаченого законом дозволу знайдені у лісовому масиві дві гранати французького виробництва ОФ-37, запали до них, 14 набоїв 7.62 калібру та корпус ручної протипіхотної гранати Ф1 і запал до неї.

З метою незаконного збагачення він продав корпус ручної  протипіхотної гранати Ф1 та запал до неї за кошти в сумі 1000 гривень особі, залученій до контрольованої закупівлі. Відразу після чого підозрюваний був затриманий працівниками поліції.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 320