Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, який став депутатом від партії «единая россия»

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини за фактом колабораційної діяльності  (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 55-річний житель Лутугинського району, що на Луганщині, у квітні 2023 року зареєструвався кандидатом у депутати та був обраний депутатом «совета Лутугинского муниципального округа луганской народной республики», який є виборним органом місцевого самоврядування окупаційної влади «лнр», від партії «единая россия».

Наразі він продовжує працювати на користь ворога та обіймає виборну посаду. Стосовно нього тривають розшукові заходи.

Крім того, на нерухоме майно та корпоративні права одного із підприємств, засновником якого є обвинувачений, накладено арешт на суму понад 1 млн грн.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечували співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція статті Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 377