Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Апеляційний суд залишив в силі вирок, яким черкащанина засуджено за державну зраду до 15 років позбавлення волі

За принципової позиції прокурорів обласної прокуратури апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким жителя м. Черкаси  засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України)

Нагадаємо, що прокурори в суді довели, що 46-річний місцевий лікар, на виконання завдань представників ФСБ РФ збирав та передавав розвідувальну інформацію на користь держави-агресора. Її пересилав своїм кураторам через месенджер «Telegram».

Дані стосувалися розміщення блокпостів, військових об’єктів та адмінбудівель правоохоронних органів на території м. Черкаси та області.

Також агент спецслужби РФ виїхав до одного з міст на Черкащині для встановлення та передачі ворогу відомостей про дислокацію підрозділу протиповітряної оборони Збройних Сил України, який знаходиться в безпосередньому оточенні одного з ключових об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі.

Фігуранта було затримано безпосередньо під час передачі здобутих ним відомостей про місце дислокації систем ППО української армії.

З січня 2023 року вказана особа перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1027