Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

Судитимуть директора приватного підприємства та його пособника, які обвинувачуються в привласненні бюджетних коштів

Під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами привласнення та заволодіння бюджетними коштами під час ремонту одного з лікувальних закладів в м. Черкаси, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що директор одного з приватних підприємств спільно з пособником складав і видав завідомо неправдиві офіційні документи та привласнив й заволодів бюджетними коштами на загальну суму 962 тис. грн., які були виділені на ремонт одного з черкаських лікувальних закладів.

Службовій особі інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, його пособнику - ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України.

На цей час процесуальним керівником погоджено обвинувальний акт й направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1987