Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2018

Розпочато досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов'язків службовими особами Національного дендрологічного парку «Софіївка», що призвело до загибелі дитини

     Уманським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

     Процесуальне керівництво в указаному кримінальному провадженні здійснюється Уманською місцевою прокуратурою.

     Установлено, що службові особи Національного дендрологічного парку «Софіївка», неналежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, не вжили заходів щодо повного демонтажу атракціону „Канатна дорога”, що призвело до нещасного випадку, унаслідок якого загинула малолітня дитина.

    На цей час досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

     Довідково: санкцією ч. 2 ст. 367 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 (двох) до 5 (п'яти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років та зі штрафом від 250 (двохсот п'ятдесяти) до 750 (семисот п'ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
                                             

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 4145