Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2017

До 3 років позбавлення волі засуджено колишнього секретаря сільської ради за зловживання при виділенні земельних ділянок громадянам

     Маньківським відділом Уманської місцевої прокуратури підтримувалося державне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього секретаря Іваньківської сільської ради Маньківського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів, в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища та службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

     Жінка обвинувачувалася в тому, що працюючи на посаді секретаря сільської ради, зловживаючи службовим становищем, сприяла громадянам в незаконному отриманні в приватну власність земельних ділянок загальною площею 18 га, вартістю 338 тисяч гривень.

     Вироком Маньківського районного суду особу визнано винною та засуджено до 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування на строк 2 (два) роки, зі штрафом в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 гривень).

     На цей час вирок вивчається на предмет законності та наявності підстав для його оскарження в апеляційному порядку.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2138