Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2017

Прокуратура запобігла незаконній передачі в приватну власність футбольного поля та тенісного корту в парковій зоні Черкас, що належать підприємству-банкруту

Представляючи інтереси держави у справах про банкрутство, прокуратура області вживає заходів щодо запобігання незаконним оборудкам з майном підприємств, що перебувають у процедурі банкрутства.
Непоодинокими є випадки незаконного включення до ліквідаційної маси таких підприємств  об’єктів соціальної інфраструктури та їх подальше відчуження в приватну власність.
Органи прокуратури принципово реагують на випадки порушень інтересів держави та територіальної громади, звертаючись до суду з відповідними позовними заявами. 
Так, у травні 2017 року господарським судом Черкаської області задоволено  позов прокуратури області про визнання недійсними правочинів щодо продажу нерухомого майна ВАТ «Черкаський завод телеграфної апаратури», до якого увійшли футбольне поле та тенісний корт, розташовані в парковій зоні Черкас.
Попередньо судовими рішеннями визнано недійсними результати аукціону з продажу вказаного майна. Наразі за позовом прокуратури об’єкти соціальної інфраструктури витребувані в їх незаконного набувача.
      
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2396