Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2017

До кримінальної відповідальності притягнуто телефонного шахрая, який заволодів коштами пенсіонерки

Вироком Смілянського міськрайонного суду Черкаської області раніше неодноразово судимого жителя Київської області визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.
Установлено, що обвинувачений,  використавши електронно-обчислювальну техніку, з метою неправомірного заволодіння чужим майном, у ході випадкового набору номера зателефонував жінці та, видаючи себе за її знайомого, повідомив про потребу в грошових коштах на лікування після дорожньо-транспортної пригоди. Пенсіонерка разом зі своїм сином без вагань перерахували кошти в сумі майже 41 тис. грн. на рахунок однієї з банківських установ.
Хоча зловмисник щиро розкаявся у вчиненому та сприяв розкриттю злочину, ураховуючи ступінь суспільної небезпеки кримінального правопорушення та особу підсудного, прокурор просив суд призначити йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
Вироком суду обвинуваченого засуджено до 4 років позбавлення волі з застосуванням 2-річного іспитового строку.
На цей час вирок суду не вступив в законну силу та вивчається прокуратурою на предмет законності та наявності підстав для оскарження.
 
                   Прес-служба прокуратури Черкаської області
 
кількість переглядів: 2080