Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2016

На Черкащині прокуратура забезпечила повернення державі 10 га земель водного фонду

У ході розгляду апеляційної скарги прокуратурі області вдалося довести обґрунтованість позовних вимог щодо незаконності правочинів по набуттю у власність земельних ділянок водного фонду з частиною Вільшанської захисної дамби в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища площею майже 10 га, у листопаді поточного року ухвалою апеляційного суду Черкаської області рішення про задоволення позову прокурора залишено в силі.
Нагадаємо, у 2015 році прокуратурою встановлено факт незаконної передачі Черкаською районною державною адміністрацією у власність окремим громадянам вказаних вище земельних  ділянок. Розпорядження землею проведено з чисельними порушеннями чинного законодавства, без погоджень відповідних державних органів, всупереч існуючого порядку встановлення цільового призначення земельних ділянок.
За цих обставин прокуратура звернулася до суду з позовом до Черкаської районної державної адміністрації, реєстраційної служби районного управління юстиції та власників спірних земельних ділянок про визнання правочинів по їх набуттю незаконними та скасування.
Позов судом задоволено у квітні поточного року, однак не погодившись з позицією прокуратури, підтриманою судом, відповідачі  оскаржили рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.
Завдяки принциповій позиції прокуратури апеляційні скарги відповідачів відхилено, рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Робота щодо захисту інтересів держави в частині збереження земель водного фонду, дотримання прав громадян на вільний доступ до водойм органами прокуратури області триває.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2163