Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2016

Прокуратурою в судовому порядку скасовано виділення в оренду земельної ділянки площею 125 га

Вищим спеціалізованим судом України поставлено крапку у справі за позовом колишнього прокурора Лисянського району до Головного управління Держземагенства у Черкаській області та фізичної особи, якій незаконно, без проведення земельних торгів, надано в оренду для ведення фермерського господарства земельні ділянки загальною площею 125 га та вартістю понад 3 млн. грн.

У травні поточного року прокуратура області довела свою принципову позицію, згідно з якою незаконно передані земельні ділянки належить повернути державі. За апеляційною скаргою прокурора рішення суду першої інстанції про відмову в задоволенні позову скасовано та ухвалено нове рішення, яким позов задоволено.

Відповідач намагався оскаржити вказане рішення в суді касаційної інстанції, однак Вищий спеціалізований суд України касаційну скаргу відхилив.

Завдяки втручанню органів прокуратури земельні ділянки можуть бути надані для сільськогосподарського використання в установленому законом порядку через аукціон, що забезпечить надходження додаткових коштів до місцевого бюджету.

                                                        

                                                                                                Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 2427