Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2016

На Смілянщині прокуратурою викрито незаконні дії арбітражного керуючого під час ліквідації комунального підприємства

У ході опрацювання стану законності проведення аукціонів з продажу майна боржників у процедурах банкрутства Смілянською місцевою прокуратурою встановлено факт безпідставного відчуження арбітражним керуючим, ліквідатором одного з комунальних підприємств Смілянської міської ради, комунального майна банкрута.
Так, всупереч ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до ліквідаційної маси комунального підприємства, визнаного банкрутом, включено нерухоме та рухоме майно, яке не перебувало в нього на праві власності або праві господарського відання, а належало іншій юридичній особі. У подальшому вказане майно було продано, внаслідок чого охоронюваним законом правам та інтересам держави завдано істотної шкоди.
За вказаним фактом Смілянською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває, його хід взято на контроль керівництвом Смілянської місцевої прокуратури.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2776