Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

Прокуратура вимагає від міського голови м. Черкаси спростувати безпідставні звинувачення

Прокуратура повідомляє, що заява міського голови м. Черкаси про нібито закриття кримінального провадження, зареєстрованого за фактом порушення законодавства під час виборів, не відповідає дійсності (https://provce.ck.ua/mer-cherkas-vymahaie-pokaraty-oblasnoho-prokurora-za-zakryttia-rezonansnoi-spravy/).

Так, відповідно до матеріалів справи 29.03.2019 до Черкаського відділу поліції надійшло повідомлення від депутата Черкаської обласної ради про те, що в одному з приміщень, розташованому в м. Черкаси, невідомими особами вчиняються неправомірні дії – порушення виборчого законодавства. За вказаним фактом того ж дня розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

Звертаємо увагу, що зазначене кримінальне провадження не закривалося та на цей час розслідується слідчим відділом Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області й згідно з відомостями ЄРДР перебуває зі статусом – «у провадженні». А ряд речей, документів, грошові кошти, вилучені слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області у ході огляду приміщення,  визнано речовими доказами в справі.

Наразі досудове розслідування триває, слідчі та процесуальні прокурори  вживають заходів щодо повного та об’єктивного з’ясування всіх обставин події, збирають відповідні докази для прийняття законних рішень відповідно до вимог чинного законодавства.

Прокуратура наголошує на неправдивості й безпідставності заяви міського голови м. Черкаси та всіх дій, повязаних з цією заявою, а також розцінює таке поширення неправдивої інформації, як чергову спробу тиску на органи прокуратури у зв’язку з розслідуванням кримінальних проваджень стосовно окремих депутатів і посадовців Черкаської міської ради, які є його соратниками. Декілька обвинувальних актів у таких кримінальних провадженнях днями вже скеровано до суду.

Враховуючи викладене вище, радимо міському голові м. Черкаси менше  перейматися «політичними танцями» навколо правоохоронних органів і не займатися замилюванням очей, а знайти час і більше уваги приділяти  господарським справам обласного центру, показати системну й потужну діяльність щодо покращення стану доріг і благоустрою міста, капітального ремонту об’єктів інфраструктури, втілення в життя транспортної реформи, підвищення комфортного проживання для черкасців.

На жаль, у міського голови м. Черкаси все це робиться на словах, як і «закриття» згаданої вище кримінальної справи. Надаючи неперевірені дані, він ввів в оману і представників депутатського корпусу. Тож, на майбутнє радимо автору фейкових заяв перед розповсюдженням неправдивих слів ретельно перевіряти всі обставини справи.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2405