Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2017

Прокуратурою внесено апеляційну скаргу на рішення суду щодо звільнення засновника ТОВ «Смілаенергоінвест», який підозрюється в привласненні більш як 38 млн. 500 тис. грн.

 
У четвер, 07.12.2017, в Придніпровському районному суді м. Черкаси відмовлено в задоволенні клопотання слідчого, погодженого прокурором, про обрання підозрюваному в організації злочинної схеми з привласнення коштів, отриманих від споживачів за постачання теплової енергії ТОВ «Смілаенергоінвест» (один із засновників товариства) запобіжного заходу взяття під варту з можливістю внесення застави на суму завданих збитків в розмірі 38 млн. 530 тис. грн.
Слідчим суддею підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки одного із народних депутатів України.
Прокуратура Черкаської області категорично не згодна з ухвалою суду про звільнення підозрюваного та застосування зазначеного вище запобіжного заходу, а тому,  займаючи принципову позицію, прокурором у кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено апеляційну скаргу.
 Нагадаємо, 05.12.2017 правоохоронцями затримано засновника ТОВ «Смілаенергоінвест», який підозрюється в привласненні коштів споживачів за послуги з постачання теплової енергії в загальній сумі більш як 38 млн. 500 тис. грн., що призвело до незабезпечення жителів м. Сміла теплом та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень.
Зазначеній вище особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27  ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) КК України.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 3150