Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2017

Прокуратура Черкащини повернула державі земельні ділянки площею 216 га

Прокуратурою Черкащини продовжено послідовні дії щодо захисту державних інтересів, спрямовані на повернення державі земельних ділянок площею 216 га у Катеринопільському районі.
Як повідомлялося раніше, в листопаді минулого року прокуратура області попередила незаконне надання вказаної землі в оренду колишньому її орендатору, який втратив переважне право оренди на новий строк. Вступивши до господарської справи за позовом товариства про поновлення договору оренди, прокуратура зайняла в ній активну позицію щодо недопущення порушень вимог земельного законодавства, яку підтримали суди першої, апеляційної та касаційної інстанцій.
Товариство, намагаючись зберегти за собою право землі, звернулося з іншим позовом до Черкаського окружного адміністративного суду, де оскаржувало бездіяльність Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, маючи на меті зобов’язати його поновити договір оренди.
Зазначену позовну заяву судом задоволено, однак за апеляційною скаргою прокуратури області рішення суду першої інстанції скасовано Київським апеляційним адміністративним судом.
Оскільки товариство, вже не маючи жодних правових підстав, продовжувало використовувати земельну ділянку, прокуратура звернулася до господарського суду Черкаської області з позовом про її повернення, який у листопаді поточного року судом задоволено, що відповідає державним інтересам.
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2142