Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2017

Прокуратура через суд вимагає повернути в державну власність землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 9 млн. грн.

Реалізовуючи функцію представництва, з метою захисту та відновлення порушених прав держави в сфері земельних відносин, Смілянською місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про визнання недійсним договору оренди 110 земельних ділянок площею майже 230 га на загальну суму понад 9 млн. грн.
Підставою звернення прокуратури до суду стало встановлення факту протиправного заволодіння та використання 230 га землі сільськогосподарського призначення одним з сільськогосподарських товариств на території Городищенського району. Незважаючи на те, що розпорядженням районної державної адміністрації передбачено надання землі в оренду лише до кінця 2015 року, земля використовувалася на підставі договору оренди з районною державною адміністрацією, укладеному в 2011 році на 25 років.
Такі порушення унеможливили законне розпорядження державним органом вказаними землями запасу, що могли бути, як приклад, надані у власність чи користування громадянам, в тому числі учасникам АТО.

На цей час судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2336