Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2017

Прокуратура виявила порушення вимог законодавства поліцією під час виконання постанов суду про застосування адміністративного арешту

Органами прокуратури Черкаської області вивчено стан додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час виконання постанов суду про застосування адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту територіальними підрозділами ГУНП в Черкаській області.
У ході здійснення нагляду за додержанням законів під час застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення прокурорами в діяльності службових осіб органів Національної поліції області виявлені численні порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при виконанні судових рішень зазначеної категорії. 
Зокрема, станом на 01.10.2017 залишаються невиконаними 85 постанов судів про застосування до громадян адміністративного арешту, що є порушенням вимог ст. 326 КУпАП щодо негайного виконання таких судових рішень.
З метою усунення виявлених порушень прокурорами на адресу керівників органів Національної поліції області внесено 12 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 службових осіб, а також виконано 70 судових рішень про застосування до громадян зазначеного адміністративного стягнення.
Робота на вказаному напрямі триває та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
 
кількість переглядів: 2149