Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2017

Під час брифінгу в прокуратурі області повідомили про хід розслідування кримінального провадження за фактом вбивства депутата Черкаської міської ради (ФОТО)

У прокуратурі Черкаської області 29.09.2017 відбувся спільний брифінг прокурора Черкаської області Сергія Овчаренка, начальника ГУНП в Черкаській області Валерія Лютого та начальника слідчого управління ГУНП в Черкаській області Валентина Кожухівського щодо розслідування кримінального провадження за фактом  вбивства депутата Черкаської міської ради.
Сергій Овчаренко повідомив учасникам заходу, що вчора, 28 вересня 2017 року, близько 22 години, до Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області надійшло повідомлення про виявлений в одному з гаражних комплексів в м. Черкаси труп чоловіка з вогнепальним пораненням.
Встановлено, що потерпілим є депутат Черкаської міської ради, виконувач обов’язків начальника департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, який в гаражному кооперативі ставив свій автомобіль.
Оскільки зазначена вище подія набула широкого суспільного резонансу,  прокурор області довів представникам засобів масової інформації основні версії вбивства депутата.
Акцентував увагу присутніх на тому, що за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попердньою правовою кваліфікацією за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області, процесуальне керівництво забезпечується прокуратурою Черкаської області.
З метою швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення й вилучення доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, прокурорами-процесуальними керівниками забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій та надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин події.
На цей час триває виконання комплексу слідчих дій, пов’язаних з пошуком та збором доказів, які є суттєвими у кримінальному провадженні. Здійснюються інші процесуальні дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення злочину.
Хід розслідування вказаного провадження контролюється керівництвом Черкаської обласної прокуратури.
Прокурор області та керівництво обласної поліції відповіли на питання журналістів, які їх цікавили, та подякували медійникам за приділений цій зустрічі час.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

   

кількість переглядів: 2651