Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2017

Правова позиція прокуратури у справі про повернення державі більш як 280 га земель підтверджена судом касаційної інстанції

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції у справі за позовом прокуратури щодо повернення з незаконної оренди більш як 280 га земель у Жашківському районі.
Так, враховуючи доводи прокуратури, Вищим господарським судом України відмовлено у задоволенні касаційної скарги відповідача, який протиправно використовував вказані землі.
Нагадаємо, прокуратурою встановлено, що зазначена земля, яка мала в своєму складі понад 140 га особливо цінних грунтів, надана в оренду одному з товариств без розроблення проекту землеустрою, проведення агротехнічної експертизи та державної експертизи землевпорядної документації. Крім того, орендна плата за використання земельних ділянок встановлена без нормативно-грошової оцінки. Зазначене вище стало підставою для звернення до суду з відповідним позовом.
Рішенням Господарського суду Черкаської області від 22.03.2017 позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі, вказане судове рішення залишено в силі судом апеляційної інстанції.
Таким чином, не вдалося похитнути правову позицію прокуратури в касаційній інстанції, де у справі поставлено крапку на користь державних інтересів.
Подальші заходи представницького характеру з боку органів прокуратури будуть скеровані на повернення земельних ділянок у розпорядження держави. 
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2220