Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2017

Повідомлено про підозру голові та секретарю Черкаської обласної виборчої комісії, які сфальсифікували результати виборів

 Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 158 (включення до виборчих документів завідомо недостовірних відомостей, вчинене членом виборчої комісії разом та за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Слідством установлено, що 03.11.2015 голова Черкаської обласної виборчої комісії з метою фальсифікації результатів виборів, вступивши у злочинну змову із секретарем виборчої комісії, разом та за попередньою змовою з ним, без відома членів комісії відкрили опечатаний сейф з протоколами районних виборчих комісій та внесли дані з них до звичайної електронної таблиці, що дозволило визначити, які з партії подолали 5% бар’єр.
У подальшому, голова та секретар Черкаської обласної виборчої комісії, діючи з метою покращення результатів виборів для своїх місцевих організацій політичних партій, разом та за попередньою змовою, умисно включили недостовірні відомості до електронних виборчих документів і роздрукували їх, після чого голова Черкаської обласної виборчої комісії склав, підписав та оголосив постанови про затвердження виборчих списків місцевих організацій політичних партій та про оприлюднення результатів виборів Черкаської обласної ради.
У понеділок, 14.08.2017,  голові та секретарю Черкаської обласної виборчої комісії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 158 КК України, вирішується питання про обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.
Ухвалами слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Довідково: санкцією ч. 4 ст. 158 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2453