Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2017

Прокуратурою виявлено порушення законодавства в установах тримання засуджених та затриманих осіб

     З метою реалізації вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» заступником прокурора Черкаської області Олександром Мироненком та працівниками відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області здійснено перевірки в ізоляторі тимчасового тримання №6 в м. Сміла, КЗ «Черкаська обласна психіатрична лікарня» та в Уманській виправній колонії №129.

     У ході перевірки ізолятору тимчасового тримання №6 в м. Сміла виявлені порушення вимог Законів України «Про Національну поліцію», «Про попереднє ув’язнення», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо дотримання матеріально-побутових та медико-санітарних умов тримання ув’язнених.

     На усунення виявлених порушень за ініціативи прокуратури області, Смілянською місцевою прокуратурою внесено акт прокурорського реагування.

     Крім цього, перевіркою КЗ «Черкаська обласна психіатрична лікарня» Черкаської обласної ради, який надає психіатричну допомогу із звичайним типом нагляду установлено, що в порушення вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» у вказаному медичному закладі тримаються особи, до яких за ухвалами судів області застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим типом нагляду.

     З цих питань, органами прокуратури області, вживаються організаційно-практичні заходи спрямовані на належне виконання ухвал судів області.

     Крім того, заступником прокурора області та представниками структурного підрозділу прокуратури області здійснено особистий прийом засуджених в Уманській виправній колонії №129, у ході якого з’ясовувались питання щодо умов їх утримання в установі, а також надані роз’яснення положень чинного законодавства.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1919