Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2017

В прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар

     В прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Збирання та фіксація доказів із використанням сучасних досягнень криміналістичної науки та їх подальше дослідження шляхом проведення експертиз».

     Захід проведено за участі начальника відділу підготовки та підвищення кваліфікації військових прокурорів Національної академії Генеральної прокуратури України Миколи Туркота, викладача вказаного відділу Олександра Ізотова та заступника завідувача відділу криміналістичних видів дослідження Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Валерія Кожевнікова.

     Також у семінарі взяли участь керівники структурних підрозділів прокуратури області, прокурори відділів, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори місцевих прокуратур.

     Крім цього, на захід були запрошені заступник начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Валентин Кожухівський та начальники відділів Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

     У ході семінару учасники обговорили актуальні питання, які виникають під час збирання та фіксації слідів злочинів та їх подальше дослідження шляхом проведення експертиз.

     «Запропонована тема вкрай актуальна, адже висновок експертизи в багатьох випадках це «наріжний камінь» кримінального провадження, без якого неможливо здобути необхідні докази та довести до логічного завершення досудове розслідування. Сьогодні, коли наука досягла значного розвитку, її видатні фундаментальні відкриття використовуються в усіх сферах діяльності людини. Не обминуло це і таку специфічну галузь людської діяльності як боротьба зі злочинністю. Правоохоронці дедалі більше використовують на практиці спеціальні знання для розкриття злочинів. Як свідчить практика, саме за допомогою експертиз та інших наукових досліджень розкривається більше третини злочинів», - наголосив під час свого виступу прокурор області Сергій Овчаренко.

     Під час семінару особлива увага представників Національної академії Генеральної прокуратури України була приділена з’ясуванню достовірності показань свідка за допомогою допиту та криміналістичному забезпеченню процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

     Представник Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України висвітив проблемні питання, що виникають під час підготовки матеріалів до призначення судових експертиз та шляхи їх вирішення.

     Після виступів запрошених учасники семінару обговорили необхідність підвищення свого професійного рівня шляхом більш поглибленого застосування судово-слідчої практики під час розкриття злочинів.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

 


кількість переглядів: 1938