Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2017

Обвинувальний акт стосовно посадовця Черкаської міської ради та підприємця, які обвинувачуються в розкраданні 1 млн. грн. бюджетних коштів, скеровано до суду

Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до Придніпровського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням черкаського підприємця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, та посадової особи Черкаської міської ради - ч. 2  ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Слідством установлено, що підприємець склав та посвідчив власним підписом акти приймання виконаних робіт з виготовлення й встановлення технічних засобів організації дорожнього руху – металевої огорожі на території міста, що містили неправдиві відомості щодо їх дійсної вартості. У подальшому на підставі завідомо підроблених актів на рахунок підприємця з бюджету перераховувалися кошти, в результаті чого було привласнено більш як 1 млн. грн. бюджетних коштів та державі завдано збитки в особливо великих розмірах.
У ході подальшого досудового розслідування зібрано достатньо доказів причетності до вчинення злочину начальника одного з управлінь Черкаської міської ради, який, будучи службовою особою, за попередньою змовою з указаним вище підприємцем, з метою одержання неправомірної вигоди для останнього, достовірно знаючи про порушення ним істотних умов договору (заміна предметів закупівлі) та значне завищення вартості будівельних робіт, власними підписами в зазначених актах засвідчував факт відповідності обсягів та вартості виконаних робіт, чим надавав підприємцю можливість використовувати завідомо підроблені офіційні документи для отримання бюджетних коштів на вказану вище суму.
Стосовно фізичної особи - підприємця слідчим суддею обрано запобіжний захід тримання під вартою строком на 60 діб, з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн. 60 тис. грн. Посадовцю Черкаської міської ради обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Довідково: за вчинені злочини підприємцю загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, посадовцю органу місцевого самоврядування загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   
 
кількість переглядів: 2040