Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2017

Затримано одного з співучасників викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка (ФОТО)

У вівторок, 16 травня 2017 року, співробітниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Департаменту карного розшуку Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області під час проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових заходів  у м. Київ затримано організатора резонансного викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка. Ним є 47-річний житель м. Київ, який тривалий час переховувався від слідства та перебував у розшуку.
Нагадаємо, що прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за підозрою 3 жителів  м. Київ у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Установлено, що 4 квітня 2014 року в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області за вказівкою вказаної вище особи дві групи чоловіків викрали та у подальшому вбили журналіста та відомого громадського діяча Василя Сергієнка, заховавши його тіло в лісі.
Слідчим суддею винесено ухвали про затримання підозрюваних з метою їх приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у подальшому останніх оголошено в розшук.
Наразі з вказаним вище співучасником злочину проводяться необхідні слідчі дії та вживаються заходи для його доставки до Придніпровського районного суду м. Черкаси для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

За вчинення інкримінованих кримінальних правопорушень останньому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2634