Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2017

За принципової позиції прокуратури арештовано зловмисників, яких правоохоронці затримали за підозрою в незаконному збуті наркотичних засобів

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
У ході досудового розслідування 06.05.2017 працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито та затримано в порядку ст. 208 КПК України чотирьох жителів м. Черкаси за підозрою у вчиненні вказаних вище злочинів.
Прокуратурою області погоджено клопотання слідчого про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Ухвалами слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси до трьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, до одного – домашній арешт з обов’язком носіння електронного засобу контролю.
Акцентуємо увагу на тому, що прокуратура області займає принципову позицію щодо викриття джерел збуту наркотиків, активної протидії справжній наркозлочинності та невідворотності покарання за вчинення вказаної категорії злочинів, а тому на ухвалу слідчого судді про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту прокурором у кримінальному провадженні готується апеляційна скарга.
Довідково: санкцією ч. 2 ст. 307 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна, ч. 3 ст. 307 КК України – позбавлення волі від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
                                              
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2040