Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2017

Черкаському підприємцю повідомлено про підозру в привласненні більш як 1 млн. грн. під час ремонту вулично-дорожньої мережі в м. Черкаси

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом завищення вартості виконаних робіт з ремонту металевого огородження на території м. Черкаси та привласнення бюджетних коштів, внаслідок чого місцевому бюджету завдано близько 1 млн. грн. збитків. Вказані факти виявлено прокуратурою в результаті опрацювання системи електронних закупівель, офіційного порталу публічних фінансів України та інших відкритих  інформаційних джерел.
У ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення вказаного злочину причетний 25-річний підприємець, який, будучи службовою особою, склав та видав офіційні документи - акти приймання виконаних робіт, в яких зазначено неправдиві відомості щодо дійсної вартості виконаних робіт з виготовлення й встановлення технічних засобів організації дорожнього руху – металевої огорожі на території міста, які він посвідчив власним підписом та подав до Черкаської міської ради для перерахування бюджетних коштів, завдавши збитки державним інтересам в особливо великих розмірах.
Наразі Черкаським відділом поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області за погодженням з Черкаською місцевою прокуратурою вказаній вище особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Слідчим суддею підприємцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн. 60 тис. грн.
На цей час триває досудове розслідування, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх фактичних обставин злочину та якнайшвидшого прийняття кінцевого рішення в кримінальному провадженні, хід слідства взято на контроль керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.
Довідково: за вчинене чоловіку загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.                                             
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2108